Поредица от дефекти се появиха при ремонтирането на централни улици в София. Ремонтът все още не е завършил, но вече се налага преправяне на ремонтираните участъци.

Общината е подготвяла проекта за ремонта в центъра 4 години. Днес граждани се възмутиха от резултата.

„Пропадания в настилката можем да забележим, некадърно и мърляво изпълнени фуги. преплитания между стари и нови настилки”, изреди Андрей Зографски от „Спаси София”.

Освен гражданите на София, се възмущават и чужденците на гости. 

От фирмата изпълнител признават, че ще трябва да се прави ремонт на ремонта.

„Който не работи, той не греши. В абсолютно всеки участък има различен вид забележки”, призна Георги Гигов, проектов мениджър в „Джи Пи Груп”.  

Кметът Йорданка Фандъкова обясни чрез „Фейсбук”, че ремонтът не е завършил, а за фугите около релсите се очаква специална гореща смес.

Миналата седмица софиянци минаваха през строителния обект по улица „Граф Игнатиев”. Г-н Гигов тогава призна че е извършено нарушение, като не е сложена двуметрова ограда, сега обаче се оказва, че не е нужно да се слага такава ограда. 

Стойността на ремонта е малко над 22 милиона лева, а само за надзора за доброто изпълнение софиянци плащат 1 милион лева.

Тази вечер граждани се събраха на протест, за да изразят недоволството си от качеството на извършените дейности на „Граф Игнатиев”. Протестиращите поискаха общината „да спре да харчи обществени пари за некачествени ремонти”.