Децата от квартала и приятели на загиналото 11-годишно момче от Стрелча признаха, че и други играят на опасна игра с предизвикателства.

През целия ден прокурори и психолози разпитваха родителите на момчето и приятелите му в квартала. Децата са в шок.

„Това са игри, в които се дават определени мисии всеки ден и те заплашват. Трябва да ги изпълняваш, защото ако не го направиш, те заплашват, че ще те убият”, разказва едно от децата.

Преди два месеца детето си е направило и втори профил във „Фейсбук”, в който е сложило за профилна снимка стряскаща снимка. 

В групата на загиналото момче се препращат подобни смразяващи съобщения, в които ментори заплашват с убийство играчите, научи още екипът ни.

Децата са чували само за една подобна игра – син кит.

Жителите на Стрелча са потресени след инцидента. Хората се страхуват за децата си, а от полицията съветват родителите да общуват с тях и да ги наблюдават внимателно.

„Ако детето започне да се затваря в себе си, ако остане за по-дълго време само, ако не иска да разговаря с тях, да се прибира и да не съобщава къде и с кого е било, ако се появи някакъв странен навик… Най-добре да се обърнат към психолог или педагогически съветник”, категоричен е Димитър Дудов, инспектор от Детска педагогическа стая.

Контактите на децата в интернет също трябва да се следят, при това от ранна възраст, съветват експерти.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!