Всички трябва да подходим отговорно и да предотвратим предсрочни избори. Ще участваме в това заедно с "Продължаваме промяната", каза съпредседателят на ДБ Христо Иванов след консултациите с ПП за съставяне на правителство.

Той добави, че излиза от срещата с оптимизъм, а "тласкането на България към нови избори е безотговорно".

Важно е страната да се стабилизира, да се излъчи управление и това да стане с първия мандат. Трябва да подходим отговорно и да предотвратим четвърти избори в рамките на няколко месеца, каза Христо Иванов.

Това, което свършихме в последните месеци даде добра основа за посоката, по която трябва да се продължи. Обсъдихме програмата, споделям оценката следващият кабинет да стъпи върху много ясна програма, която да дава база и приоритети, през конкретни теми в парламента да се търсят национални съгласия, подчерта още Иванов.

Шенген и Еврозоната трябва да бъдат акцент. Както и модернизацията на българските въоръжени сили, както и общата модернизация на сектор Сигурност. Още теми са важни - образование, култура, демография, каза съпредседателят на ДБ и добави, че диалогичността трябва да се подобри.

Асен Василев добави, че продължават разговорите с депутатите от ИТН, които се отделиха от партията в неделя следобед. „След това и с всички депутати, които са способни да вземат независимо решение. Структура и персонален състав още не сме обсъждали“, коментира Василев.