През страната ще премине студен атмосферен фронт от събота. На места се очакват дъждове и гръмотевични бури. Тогава вероятността за локални интензивни явления е повишена. Минималните температури ще са между 14 и 18 градуса, а максималните – до около 30 градуса.

В неделя предстои усилване на вятъра. Той ще донесе по-хладен въздух и прогнозата е дневните температури рязко и значително да се понижат. Отново изгледите са за валежи с гръмотевици. На места на възможни и по-значителни количества.

През седмицата от 19 до 25 септември захлаждането ще обхване цялата страна. Очаква се понижение и на минималните температури. В понеделник – 19 септември, вятърът временно ще отслабне. Вероятността за валежи намалява, а облачността се очертава да бъде разкъсана.

Към вторник северозападният вятър отново ще се усили. Повишава се и вероятността за валежи. Не е изключено на места да са придружени от гръмотевици. Заради застудяването, в най-високите части на планините е възможно да превали сняг.

От 26 септември ще настъпи стабилизиране на атмосферата и постепенно затопляне. В ранните сутрешни часове над равнините очакваме да има условия за ниска облачност и мъгли. Но следобед слънцето ще се показва повече между облаците.

Към края на септември отново се задават валежи.