Днес облачността ще е променлива, по-често значителна, на отделни места с превалявания от дъжд. Ще духа слаб в източната половина на страната умерен вятър от юг-югоизток. Максималните  температури ще са от 7° до 12°, в  София - около 9°.

 

 По Черноморието ще е предимно облачно. На отделни места, главно по южното крайбрежие, е възможно да има слаби превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-9°. Температурата на морската вода е 6-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

 

 В планините облачността ще е по-често значителна. Ще има превалявания от дъжд, над 1800-2000 метра - от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър, който след обяд още ще се усили. Максималната температурата на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра  - около 0°.

 

  През нощта ще бъде предимно облачно, на места с валежи от дъжд, които до сутринта от запад ще спират. Ще духа слаб южен вятър, но в Източна България и в отделни райони, разположени в близост до северните склонове на планините - временно силен. Минималните температури ще са между 0° и 5°.  Утре вятърът ще се ориентира от запад, ще е слаб до умерен. Облачността ще е променлива, по-значителна в Северна България. Само на отделни места ще превали. Максималните температури ще са предимно между 9° и 14°.

 В петък ще има разкъсана облачност, на много места и до слънчево. В Дунавската равнина все още ще духа до умерен вятър от запад-северозапад, но до вечерта и там вятърът ще отслабне и стихне. Привечер и през нощта срещу събота от запад облачността ще се увеличи.

 В събота от югозапад отново ще започнат валежи от дъжд, които до края на деня ще обхванат почти цялата страна. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще се усили. Ще започне понижение на температурите и до вечерта на места в западната част на Предбалкана и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг. В неделя все още ще вали, в много райони на Северна България - сняг, на места в Южна - дъжд, но от югозапад валежите ще отслабват и ще започнат да спират. Вятърът ще бъде със северна компонента, умерен до силен. В  Североизточна България и по старопланинските проходи ще има условия за виелици и навявания. При очакваната валежна обстановка през почивните дни има повишена вероятност, отначало на места в Югозападна, а впоследствие – в Южна и в Североизточна България, валежите да са значителни. В началото на следващата седмица валежите навсякъде ще спрат, но облачността ще се задържи предимно значителна. Вятърът ще отслабне.