200 милиона лева да бъдат платени за строителството на пътища у нас. За това се договориха днес протестиращите фирми и Министерството на регионалното развитие и благоустройство.

Останалите 500 милиона лева не могат да бъдат платени, защото са блокирани от предишния кабинет. Срок за плащанията няма. Някои суми ще бъдат платени от текущия бюджет.

Министерството се е ангажирало да преструктурира текущия бюджет на Пътната агенция, за да осигури плащанията. С тях ще се довършат лотове 1, 2 и 3 на магистрала „Хемус“ и пътят Ботевград - Видин.

„Това, което зависи от нас максимално бързо да изясним размера на тези средства, така че министерството да влезе в диалог с Министерството на финансите и премиера, ние ще го свършим още тази седмица“, заяви Стефан Чайков, председател на браншова камара „Пътища“.

„Ще направим всичко възможно в рамките на нормалното там, където има извършено строителство по големите обекти, защото „Хемус“ 1, 2 и 3 се строи, там където има извършено строителство и има необходимост от плащане, ще бъде направено всичко възможно да бъде платено, така че да не се забави строителството на големите инфраструктурни обекти“, каза арх. Иван Шишков, служебен министър на МРРБ.