Темпото, с което майка ми работи, си каза лошата дума, заяви дъщерята на Стоянка Мутафова – Мария Грубешлиева, по известна като Муки, в специално интервю пред bTV. Според нея честите пътувания със самолет и многото ангажименти са се отразили върху здравословното състояние на актрисата, която в понеделник беше приета по спешност в болница.

В момента състоянието на Мутафова е стабилно, уверяват лекарите. Тя продължава да е под постоянно наблюдение след медицинска интервенция, която ѝ беше направена.

„Преди много години съм ѝ казвала „спри”, но сега не го правя, защото става по-лошо”, коментира Муки и обясни, че според нея работата в театъра е това, което поддържа майка ѝ жива и енергична.

Аз я виждам, когато тя се връща от участие, от представление, изглежда с 10 години по-млада”, разказа още дъщерята на Мутафова, която нарече майка си „Чарли Чаплин в рокля”. Според нея огромната любов, която хората изпращат към майка ѝ, повдига духа ѝ и я прави по-щастлива.

Муки разказа за тежкото изпитание, през което е минала.

„Бях излязла и тя ми се обади по телефона и каза, че ѝ е лошо”, коментира тя и сподели, че веднага се разтревожила за майка си и повикала спешна помощ.

Всъщност в този момент Мутафова си помислила, че ще получи инфаркт. Това заяви самата тя в разговор по телефона с екипа на bTV и разказа още, че причината за неразположението, което изпитала, било това, че предишния ден местила сама леглото си и вдигнала други тежки предмети.

„Усетих, че направих беля”, коментира Стоянка и сподели, че в първия момент се уплашила, че ще умре.

Според лекарите към момента няма опасност от инфаркт. Въпреки това Мутафова прекарала една вечер в интензивното отделение на болницата, където ѝ била направена операция. Още на следващата вечер актрисата се почувствала по-добре и дори споделила, че възнамерява да се включи в представление, което би трябвало да играе този уикенд в театър „Сълза и смях”.

Вчера през деня министърът на културата Вежди Рашидов посети актрисата в болницата, за да изрази подкрепата си и да я окуражи.

Вижте във видеото какво още разказа Муки за състоянието на майка си: