Книга за обичания актьор Кирил Господинов, прочут като Баш Майстора, подготвя неговата дъщеря. Какво ще можете да прочетете в изданието и как бихте могли да помогнете то да се появи на бял свят, разказва Борислав Лазаров.

Поредицата "Баш Майсторът" дебютира през 1973 г.. В главната роля на хитреца-строител е Кирил Господинов, който бързо става любимец на зрителите.

Докато Кирил Господинов снима в Унгария, "Баш Майсторът на екскурзия" научава, че му се е родила дъщеря. Сега тя иска да събере спомените за баща си в книга с помощта на неговите почитатели.

„Помощ - финансова, помощ - консултантска, относно как да го направим с издаването и искам да създам един такъв продукт, който ще бъде изцяло посветен на въпроси от почитатели на татко, които минават през мен във „Фейсбук”, обясни Веси Господинова.

Почитателите на Кирил Господинов споделят спомените си във Фейсбук групата "Баш Майстора". 45 години след първата серия от неговите приключения, споменът за любимия актьор продължава да е жив.

„Това е едно от нещата, които съм запомнила от него, и това е една реплика на Станиславски, че "човек, актьорът, трябва да бъде адвокат на своя герой." Той никога не се е отнасял с презрение, с подигравка”, допълни дъщерята на актьора.

Ако искате да помогнете за създаването на книгата, свържете се с Веси Господинова в социалната мрежа.