Държавата се заема с обезопасяването на турския кораб, заседнал край Камен бряг. Министърът на транспорта Христо Алексиев разпореди на компетентните държавни звена да започнат незабавното освобождаване на плавателния съд.

Заповедта влиза в сила от днес и предвижда безопасно разтоварване на товара, извеждане на кораба от плитчините на местността Яйлата и впоследствие задържане на плавателния съд и товара до пълно възстановяване на направените от държавата разходи при операцията, се посочва в съобщение на МТИТС.

На мястото на инцидента е командирован изпълнителният директор на ИА "Морска администрация" кап. Живко Петров за координиране и контролиране на предприеманите действия. Впоследствие държавата ще си изиска разходите от корабособственика.

По-рано през деня морската авария стана повод и за нападки от бившата към служебната власт. От ГЕРБ настояха правителството да даде пълна информация. 

Все още за властите не е ясно дали има теч на превозваните от кораба азотни торове- чакат се резултатите от пробите на независимия водолаз, който твърди, че разлив има, както и от пробите на Басейновата дирекция.