Държавата обяви война на контролирания и купения вот. Това стана по време на Националното съвещание на МВР, на което присъства цялото политическо и професионално ръководство на органите на реда, заедно със служебния премиер Гълъб Донев.

В приветствие към ръководството на МВР служебният министър-председател Гълъб Донев набеляза два важни въпроса пред МВР - справянето с войната по пътищата, както и осигуряването на честни и прозрачни избори.

Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев МВР трябва да се бори активно и с битовата престъпност по места, като биват издирвани и ограничавани точките на конфликт в малките населени места.

Служебният премиер заяви, че непосредствена задача пред държавата е борбата с купения и контролиран вот.

“Напълно е възможно да бъдат ограничени уродливи явления като купения вот. Не сте сами, защото правителството ще направи всичко възможно в съпротивата срещу купения вот”, заяви Гълъб Донев, служебен министър-председател.

Според служебния вътрешен министър Иван Демерджиев от първостепенно значение е изборите да минат гладко и това е задача номер едно на МВР.

“Аз ще изисквам от вас да се разкрият лицата на купения вот и тези лица да бъдат издирени и изправени пред закона. Това трябва да свършим най-добре”, заяви Иван Демерджиев, служебен министър на вътрешните работи.

Гълъб Донев бе категоричен, че държавата трябва да се бори и с войната по пътищата:

“Всяко съобщение за катастрофа на пътя ме изпълва с гняв. Убеден съм, че на войната на пътя може да се сложи край. Не се намираме от двете страни на магистралите в България, а сме заедно в това безумие, трябва да сме нетърпими към всеки в това, направете дори и невъзможното за това.”

Професионалното ръководство награди и трима пътни полицаи за високи морални качества, както и за отказан подкуп.

Служебният премиер акцентира и на борбата на държавата с войната по пътищата.

"Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. Убеден съм, че на войната ма пътя може да се сложи край. Не се намираме от двете страни на магистралите в България, а сме заедно в това безумие, трябва да сме нетърпими към всеки в това, направете дори и невъзможното за това", каза той.

На съвещанието на органите на реда се чуха и мерки за ограничаване на битовата престъпност.