Когато се водят разговори за правителство и за бъдещето на България, няма как да се мине без разговори с нас. Това заяви пред БНР Даниел Митов, депутат от ГЕРБ-СДС и кандидат на ГЕРБ за министър-председател. Той изказа мнение, че останалите политически партии в парламента са се провалили в преговорите за общо управление:

„Ние подадохме ръка, винаги сме били конструктивни и готови за разговор. Няма как да стъпим в тази кал в момента, в която не се спазват никакви правила. Липсата на последователност и неспазването на правилата на демокрацията ни доведоха до тук“.

Митов подчерта, че не вижда как ГЕРБ би подкрепила какъвто и да било състав на правителство, което би предложил този парламент. „В тежка ситуация сме, предстоят много кризи. Тази тежка политическа криза може да прерасне в икономическа“, смята Митов.

Той посочи, че управлението на страната в момента се осъществява от един човек – президентът Румен Радев: „Той упражнява цялата власт в държавата през служебния си кабинет. Това води до хаос“.

Според Даниел Митов е нелогично поведението на „Има такъв народ“, които подкрепят Румен Радев, а в същото време се обявяват за опозиция.

По казуса с двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков, Митов подчерта, че реакцията на ГЕРБ е заради изискванията, заложени в Конституцията, които трябва да бъдат спазвани.