Бойко Рашков е опасен за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още от утре. Това каза на пресконференция на ГЕРБ Тома Биков. 

„За пръв път в новата демократична история на България министърът на вътрешните работи от служебното правителство излиза да прави кампания в полза на определени политически сили и в ущърб на други политически сили, в случая нашата. Господин Бойко Рашков, вместо да организира изборния ден, който така или иначе е доста проблемен. Дава интервю в медия, в която назовава поименно нашата партия, в която агитира в полза на други партии, защото очевидно е уплашен от резултата, който след малко всички ще научим. Защото господин Рашков през последните два месеца мачкаше по всички възможни начини ГЕРБ, нашите активисти, нашите членове, нашите симпатизанти. И въпреки това той не получи желания резултат. И сега два часа преди края на изборния ден той излиза директно да агитира и по този начин погазва за пореден път закона. Нещо, което правеше през последните 2 месеца и най-вече през последната седмица. Този човек е опасен за демокрацията и ние ще му търсим отговорност още от утре“, заяви Тома Биков.

„Така работи болшевишката авторитарна държава. Бойко Рашков два месеца подред, систематично ни показва към какво се стреми президентът Румен Радев през назначението на Бойко Рашков и подобни нему. Ако им се даде възможност след изборите тези хора ще си ги вкарат в авторитарен режим, подобен на Путин", заяви Даниел Митов.

„Свидетели сме наистина на най-ниската избирателна активност от 30 години насам. Това е резултатът от систематично насаждано недоверие. От всичко, което се случва през последните 2 месеца, в рамките на които работи служебното правителство. Непрекъснато се насаждат компромати, фалшиви новини, скандали. Всичко това деструктивно води до факта, че хората вече не вярват на институциите и това намалява доверието в демокрацията“, заяви Деница Сачева.