Дълбоки дупки, спукани гуми и щети за няколко стотин лева. За това сигнализираха водачи, минали по временното трасе на бъдещата магистрала „Европа“. 

6 километра преди граничния пункт „Калотина“. Множество са дупките на временната отсечка. На 3 януари Матей Матеев пада в тях, докато пътува за Австрия, където е студент. 

Снимка: btvnovinite.bg

„Спазвайки ограничението от 30 километра в час, опитвайки се да избегна няколко дупки на платното за движение, накрая влязох в една от тях, което причини трайно увреждане на една от моите гуми на автомобила ми и на едната джанта“, обяснява Матей.  

Снима паднали знаци и липса на маркировка. Ремонтът му струва 400 лв. Подава и жалба до пътната агенция.  

Три дни след сигнала, на пътя все още има дупки. С помощта на ролетка виждаме, че една от тях е с дълбочина около 11 см. И въпреки че е запълнена с камъни, острите й ръбове продължават да пукат гумите на водачите. 

Снимка: btvnovinite.bg

Като на Шефкет, който е на пътя повече от 5 часа.„Големи, много големи дупки, не ги видях. Спуках 2 гуми“, споделя той. Разцепва и две джанти. 

За да се прибере в Белгия, ще плати 2 000 лева.

Снимка: btvnovinite.bg

Според пътната агенция една от причините за инцидентите е неспазване на ограничението от 30 километра в час.

„В момента кърпят и утре всичките тези дупки ще бъдат изкърпени. Няма да е много дълготрайно, ако минете след 2 седмици, вероятно ще има нови отворили се дупки“, отбелязва инж. Иван Досев - член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“.  

Шофьорите могат да търсят правата си по съдебен път.