Изпълнение на българския химн в столичното метро беше гледано хиляди пъти и споделено от стотици потребители в социалните мрежи. 

В събота вечер група младежи се качва в един от вагоните на столичното метро. Момче запява химна на България, останалите се включват.

Сред пеещите е 13-годишният Димитър. „Беше ми много готино, въпреки че не познавах никой там, но някак си все едно се познавахме и бяхме приятели всички”, разкрива той.

Нели също е в групата на пеещите. Спонтанно решава да заснеме изпълнението и да го качи във „Фейсбук” като пример за задружност сред непознати хора. „Всичко стана много спонтанно, защото бяхме повлияни от емоции и се чувствахме много задружни”, казва тя.

Нейният приятел Георги Чешмеджиев е човекът, заради когото клипчето беше гледано хиляди пъти в социалните мрежи и споделено от стотици потребители. Видял го случайно, но решил да го сподели във „Фейсбук” групата „Видяно в София”.

„Мисля, че направиха нещо страхотно тези млади хора. Показаха, че без да се познават, могат да се подкрепят, да се забавляват, да се гордеят, че са българи”, заяви Георги. „Не останахме и много българи. Трябва да се подкрепяме, да се обичаме и да държим един на друг”, допълни той.