15-годишният Йосиф, по-познат с името Стъкленото дете заради чупливите си кости, отново се нуждае от вашата помощ.

Сумата от 5000 лв. е нужна, за да може момчето да излиза директно от стаята си навън и да се радва на живота не само през прозореца.

Йосиф живее в село Търнава. Костите му се чупят дори когато кихне, а последната травма е заради вафла. „При самото й отваряне, той дръпна силно и пукна ръката на същото място”, обяснява майка му Мара.

Йосиф е претърпял общо 12 операции. Той се обучава дистанционно от стаята си по „Скайп”, но напоследък не я напуска дори за обичайната разходка в двора.

„Трябва мама и тати да ме вдигнат и после да ме сложат в количката, и после надолу по стълбите”, обяснява той.

След прекаран наскоро инфаркт, шестте стъпала в къщата се оказват непреодолимо препятствие за бащата. „Никога не съм мислил, че ще дойде момент да не мога да се грижа за сина си. Вече съм с три стенда”, обяснява баща му Николай.

Семейството има оферта от строителна фирма, която ще избие вход през стената на прозореца в стаята на Йосиф. Сумата от 4800 лв. обаче е непосилна за родителите, чийто единствен доход в момента е социалната помощ за момчето.

В къщата на Йосиф вярват, че добри хора ще сбъднат мечтата на момчето, както винаги са го правили, за да може не само да гледа пролетта през прозореца, а и да я пипне.

Ако искате да помогнете на Йосиф, можете да дарите на:

ТИТУЛЯР: ЙОСИФ НИКОЛАЕВ ЙОСИФОВ

БАНКА OBB, клон Бяла Слатина

IBAN: BG 85UBBS80021000906420

ВIK UBBS BG SF