Жена осъди Столичната община за 12 хиляди лева, след като се спъна на счупена плочка.

Докато се разхожда по тротоар на улица „Гладстоун“, жената се спъва в счупена плочка и пада. А последствията са - счупени ръце и нос. Година по-късно успява да осъди и общината.

23 май 2019 година. Обикновена разходка завършва с посещение в болница. На улица „Гладстон“ 70-годишната жена се спъва в счупени плочки.

„Жената дойде при мен с гипсирани две ръце, съпроводена от дъщеря си. Видимо изплашена и притеснена. Паднала на десния тротоар, липсвали плочки - били изкъртени - не е могла да се предпази“, обясни Красимир Григоров адвокат на пострадалата жена.

Адвокатът веднага завежда дело за неимуществени вреди на стойност 40 хиляди лева.  

„Още римляните са го измислили и са казали - този, който възлага някаква работа и от тази работа създава повреди и щети, е длъжен да ги възстанови.  Само ще направя 1 сравнение – „Софийска градска мобилност“ действа на секундата. Ако не си платите – до 5 минути имате скоба“, казва Григоров.

Днес голяма част от повредите по улицата вече са отстранени. Но проблемите на пострадалата жена остават.
 
„Липса на обоняние и без движение на десния пръст на ръката, просто не можа да се възстанови“, обясни адвокатът.

А искът и е уважен, но частично.

„Решението на съда е пострадалата гражданка да получи 12 000 лева. След като се запознаят с мотивите юристите на район "Средец" ще преценят дали да обжалват решението“, заявиха от пресцентър на СО.

А ако общината обжалва, 70-годишната жена също ще обжалва.

Само в рамките на няколко месеца пък миналата година - няколко души пострадаха и на улица „Граф Игнатиев“ - заради ограничителите, сравнявани с перки на акули.