„Да изчистим България“ – най-мащабната доброволческа кампания у нас продължава през целия ден.

През последните 10 години всички ние доказахме, че с общи усилия можем да помогнем на българската природа да се освободи от хиляди незаконни сметища и тонове отпадъци. С инициативата „Да изчистим България“ bTV Media Group успя да достигне до сърцето и съзнанието на българите и доказа, че може да бъде двигател и да обединява хората за добри дела.

Показахме, че заедно можем да постигнем неща, които на пръв поглед изглеждат невъзможни.

Тази година инициативата ще проведе под надслов „Подай ръка на природата“ и отново е насочена върху личната отговорност и принос в грижата за общия ни дом и хората в нужда.

Проследете с нас най-интересните моменти от деня в този онлайн репортаж. Новата информация е най-горе:

16:50 ч. Териториалната дирекция на НАП във Велико Търново се включи в кампанията "Да изчистим България заедно".

Служителите на приходната агенция са чистили в района на паметник "Асеневци", в центъра на града, около бившия стадион "Юнак" и пред сградата на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".

Служители на НАП-Велико Търново се включиха в кампанията Да изчистим България
Снимка: НАП-Велико Търново

15:53 ч. За поредна година Областната администрация-Смолян се включи в инициативата „Да изчистим България заедно“ на bTV.

Днес служители се събраха и  почистиха района на Стария стадион и намиращата се в близост главна пътна комуникация на областния град.

Снимка: Областна администрация - Смолян

15:40 ч. Над 100 служители в община Садово и доброволци взеха участие в кампанията „Да изчистим България“. Към доброволческата инициатива са се присъединили и училищата на територията на общината.

Община Садово
Снимка: Община Садово

15:20 ч. Служители от всички 38 териториални поделения на Югозападното държавно предприятие почистиха района, който бе обхванат от пожар през лятото над Рилския манастир. 200 декара гори бяха засегнати. На есен тази площ ще бъде залесена

Гората над Рилския манастир
Снимка: Югозападното държавно предприятие

14:20 ч. Десетки доброволци почистват днес района около Аладжа манастир – едно от любимите места за разходка на варненци. Територията е доста обширна, но хората, които се включиха в кампанията „Да почистим България заедно“, са си поставили за цел да я обхванат цялата.

14:00 Въпреки проливния дъжд доброволци почистваха днес река Банщица в община Кюстендил. Боклуци са блокирали коритото на реката. Почистването ѝ е повече от наложително, за да не се стигне до наводнения в района.

13:50  Почистваме и морето. Микропластмасата е много актуален проблем. Един от водолазите, които участват всяка година в кампанията, обясни защо тя е толкова опасна.  

13:40 Oколо Дряновски манастир общо 300 доброволци се включиха в чистенето в област Габрово.

13:25 Нов живот след горските пожари в Рила - това е целта на десетките доброволци, които подготвят овъглените площи за ново залесяване. Високо над село Фролош пожар през миналата година унищожи част от гората.

13:07 Десетки доброволци се включиха в реновирането на историческата крепост в прохода Траянови врата.

13:00 ч. Знаковите лица на bTV са активна част от инициативата. В цялата страна тече трескаво почистване.

С инициативата „Да изчистим България“ bTV Media Group успя да достигне до сърцето и съзнанието на българите и доказа, че може да бъде двигател и да обединява хората за добри дела. Показахме, че заедно можем да постигнем неща, които на пръв поглед изглеждат невъзможни.

Призоваваме ви да изпращате видео в новото приложение „Аз, репортерът“, ако сте се включили в някоя от кампаниите по почистване.

В Южния парк в най-мащабната доброволческа инициатива се включиха и любими лица от сцената и екрана. Семейството на bTV е в парка заедно със своите семейства, за да станат част от каузата заедно с доброволците въпреки дъжда.