Никое от четирите деца, които пострадаха при катастрофа в София, не е с опасност за живота, каза директорът на „Пирогов” проф. д-р Асен Балтов. Той обясни, че децата се възстановяват по-бързо от възрастните и има положителни нагласи.

Лек автомобил ги блъсна в района на стадион "Георги Аспарухов" и падна в канала. Две от децата са пострадали най-сериозно.

Снимка: bTV

„Децата, които са останали в болницата, прекараха нощта спокойно, направена е операция на момчето на колянното капаче и глезена, лекуващият лекар ме увери, че всичко е минало добре. Днес предстои и операция на тежко пострадалото момиче, което е в реанимация. Има счупване на таза и подбедрицата. Третото момиче, което е на 15 години, е в добро състояние и вероятно ще бъде изписано. При нея също е имало оперативна интервенция. Имаше разкъсана рана в областта на коляното", обясни Балтов пред bTV. 

17-годишното момиче е с тежка височинна травма на кръста и няма никаква чувствителност на ръцете и краката. 

Шофьорът не е пострадал. Обяснението му е, че друга кола е минала на червено, засякла го е и неговото возило е поднесло. 

Според очевидци миналият на червен светофар си е признал, че се е объркал.

От Столична община казаха, че вината не е в кръстовището и че всичко е регулирано. Оттам заявиха, че причината за инцидента вероятно е превишена скорост.

Образувано е досъдебно производство.

Шофьорът, блъснал децата, е на 20 години. Има наказателно постановление и пет фиша, три от които са за превишена скорост.

От „Пътна полиция” ще правят специализирани проверки за опазване живота и здравето на хората, участници в движението, и по-специално за запазване на децата на пътя.