Млади художници преобразиха детското отделение в болницата в Добрич.

Белите коридори се превърнаха в цветна картина, изпълнена с живот.

Снимка: bTV

Футболист, лекар, музикант - това са част от шарените образи, които посрещат малчуганите в детското отделение в болницата.

"Във времена на пандемия ние като художници искаме по някакъв начин да участваме, да дадем своя принос за обществoто ни", каза Радослав Рудачев от Сдружение за свободно изкуство - Добрич.

Снимка: bTV

И тъй като това, което умеят най-добре, е да рисуват, художниците решили да изпъстрят стените на отделението, за да могат децата, макар и болни, да се усмихнат за малко.

"Съвсем по различен начин изглежда отделението. Наистина е много различно, много цветно, което носи настроение не само на нас, но и на нашите пациенти. Виждам усмивките и щастието в техните очи“, казва педиатърът Николина Колева.

Снимка: bTV

Директорът на болницата д-р Георги Желязков пък признава, че в началото е бил предпазлив заради епидемията.

„Облякохме екипа, както виждате в защитни дрехи, маски и влязоха да направят едни чудеса тук в отделението", коментира д-р Желязков.

Снимка: bTV

"Мисля, че е изключително важно за децата да бъде малко по-цветно и да се чувстват в малко по-приятна среда, доколкото е възможно в една болница", смята художничката Жана Сивкова.

Художниците са готови да изрисуват и други отделения в болницата, стига да се намерят добри хора, които да осигурят четките и боите.