Цветислава Цветкова от ГЕРБ е новият кмет на община Трън. Тя е получила 1353 гласа в подкрепа на своята кандидатура на извънредните кметски избори в общината, съобщиха от ОИК – Трън.

Цветкова е временно изпълняващ длъжността кмет на общината, а преди това е била заместник-кмет, припомня агенция „Фокус“.

Избирателната активност е била над 70%.

Изборите в община Трън се наложиха, след като кметът Станислав Николов подаде оставка през май, защото се оказа подсъдим. Той блъсна с автомобила си дете, което пострада сериозно.

През лятото в Трън имаше и референдум, с който беше решено в района да няма добив на злато.

Вчера се проведоха избори в 10 населени места, като ГЕРБ печели в пет от тях, а ДПС – в други две. В останалите три села ще има балотажи.

Кандидатът на ГЕРБ Павел Динков спечели частичните местни избори в село Цани Гинчево, община Никола Козлево. За него са гласували 173 гласоподаватели, предаде БТА.

С избирателна активност от 57,32% приключи денят на вота, до урните в единствената секция в селото отидоха 231 души от 403 имащите право на глас. По време на изборния ден не са получавани жалби или сигнали за нарушения.

До частични избори се стигна, след като изкаралия на поста два мандата и половина кмет Красимир Георгиев напусна поста в началото на май. За кметското място се бореха трима кандидати – Павел Динков от ГЕРБ, Иван Добрев от БСП и Митко Георгиев от „Воля“.

В село Попович, община Бяла, кандидатите на БСП и на ГЕРБ отиват на балотаж. Кандидатът на БСП Еленка Стойчева събра 82 гласа, а кандидатът на ГЕРБ Мирослав Иванов – 51.

В с. Чукарка, община Айтос, кандидатите на ГЕРБ и ДПС също са на балотаж.