„Упражних конституционното си право на глас, за да имаме бъдещ силен парламент и умно управление. Всички ние знаем, че днес се нуждаем повече от всякога от държава с правила. Убеден съм, че ще го направим, всички които излязат и упражнят своето право на глас“.

Това заяви председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, който по традиция гласува в Хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий“ във Велико Търново.

„Искаме висока избирателна активност. Това, което виждам днес като кандидат за народен представител от Велико Търново, е неспособността на държавата да се справи с гарантирането на вота. От сутринта до настоящия момент преди влизането ми да упражня своето право, имаше проблеми с машинното гласуване в почти всички секции, които са на територията на Великотърновска област. Задаваме си въпроса какво става с упражнения вот към настоящия момент“, попита Цветанов.

„В момента почти от всякъде има сигнали за проблеми с машинното гласуване. Колегите подготвят съответната жалба, защото това е абсурдно и недопустимо, в един реален изборен ден това да се случва“, каза още той.

По думите му проблемите са започнали от Горна Оряховица, Велико Търново, има сигнали и от Елена.

На въпрос какво очаква България след 4 април Цветанов заяви: „Искам да имаме нормалност, да могат представителите на всички парламентарни групи, които ще бъдат в следващия парламент, заедно с всички институции да постигнем този консенсус и да излезем от тази тежка ситуация на конфронтация. Нормалността ще очертае хоризонта за страната ни.“