Фалшивата новина от Корнелия Нинова, че плашим кметове да не се срещат с нея, само ще отблъсне членовете и симпатизантите на БСП. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов на брифинг в Народното събрание, съобщи „Фокус“.

Днес лидерът на левицата Корнелия Нинова заяви във „Фейсбук”, че ГЕРБ са заплашвали кметове на малки населени места, за да не се включат в среща, на която присъствала тя.

 „Кметовете на общини са кметове на всички граждани и живеещи във всяка една община и всяко едно населено място. Недейте по този начин, омразата и противопоставянето да ви дават някакви шансове да получавате някаква обществена подкрепа. Това е пореден опит, в който вие ежедневно искате да тиражирате или лъжи, или фалшиви новини, с които смятате, че ще си повишите политическия рейтинг или този на вашата партия. По начина, по който го правите, може само да отблъсне вашите симпатизанти и членове, защото и те самите не искат да живеят в тази конфронтационна среда“, обясни още Цветанов. 

 Лидерът на ПГ на ГЕРБ допълни, че системният подход към фалшиви новини от БСП, ще накара членовете на левицата да осъзнаят, че имат лидер, който ги води към пропастта и който не може да даде алтернатива. По думите му всеки ден ще има подобни въпроси и ГЕРБ ще търси формата и начина да отговаря. 

„ От вчера действително БСП не участват в законодателната дейност, те предпочитат да си правят своите екскурзии или партийни срещи в работното време. Г-жа Нинова, когато прави тези срещи с кметове по места, говори и за успеха, който постигна Андрей Новаков с проектобюджета за новия финансов програмен период 2021-2026 г., където в България в това стабилно управление се предвижда по-висок бюджет за страната ни с 4 млрд. лв. повече“, допълни Цветанов.