Винаги при международни срещи на президента има стенограма, настояват от ГЕРБ по повод на разговора между държавния глава и руския патриарх Кирил, чийто тон мнозина намират за неуместен.

„Винаги, когато се правят международни срещи, се прави стенограма. Дори на работни срещи, които президентът организира, винаги има стенограф, винаги има запис.

В тази връзка просто поискахме да бъде разсекретена стенограмата, за да се види позицията на българския президент и поведението, което беше изразено от руския патриарх“, каза Цветанов.

От президентството вече посочиха, че на тази среща стенограма не е била водена.

„Ако срещата на държавния глава с руския патриарх беше благоприятна за президента, щеше да има и нарочен брифинг”, коментира Цветанов.

По думите му се е видяло, че президентът не е успял да защити националното самочувствие на българина и всички се чувстват леко обидени. 

Цветанов посочи, че откакто е започнал мандатът на Радев, той не е изразил своята позиция за Крим, за СЕТА, защото тя е коренно различна от казаното по време на президентската кампания.

„За него по-важно е да отиде някъде, пред военните предимно, и да говори политически“, заяви Цветанов и подчерта, че президентът трябва да е обединител на нацията.

Радев говори като лидер на бъдещ политически проект, а не като президент, заяви още Цветанов.

Заместник-шефът на ГЕРБ заподозря, че Радев и БСП имат за цел да дестабилизират държавата и да се стигне до  предсрочни избори.

Социалистите пък отговориха, че искат избори, защото правителството не може да овладее скандалите.

„Г-н Радев е президент на всички българи, така че съм убеден, че ще бъде един от най-успешните президенти, дори не искам и да го сравнявам с Плевнелиев”, заяви Драгомир Стойнев от „БСП за България”.

"Ако Цветан Цветанов може да направи коремно възлизане, да го пробва и той да го направи, да се изравнят, да си стиснат ръцете”, каза Волен Сидеров.

От „Дондуков 2” казаха, че няма да коментират нито думите, нито поведението на Цветанов.