„От ГЕРБ ще се стремим към отговорно и прозрачно управление на държавата”, заяви лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов в встъпителното си слово в първия ден на 44 парламент.

„Ние сме първа политическа сила, българските избиратели ни подредиха така, че никой да не може да управлява самостоятелно. Това предполага управленска формула със здрава основа”, допълни още Цветанов.

По думите му партията влиза отново в парламента със заявка за пълен управленски мандат.

„Няма място за политически рекет в Народното събрание. Добре ще е подобна порочна практика да остане в миналото”, каза още Цветанов.

„Искаме да сме категорични и ясни – за нас управлението не е самоцел. Ние получаваме силна управленска енергия само при развитие на държавата. При застой не е етично да се управлява напук и на всяка цена, каквито примери помним в управлението на БСП и ДПС”, каза Цветанов по адрес на своите колеги от опозицията.

„Управлението е синоним на развитие и просперитет, а не на безскрупулно задържане на властта”, допълни той.

„ГЕРБ е категорично против идеята на президента за промени в изборното законодателство, противоречащи на Конституцията”, категоричен беше Цветанов.

Той очерта важните сфери на работа за партията: образование, здравеопазване, отбрана, външна политика. По думите на Цветанов правителството ще работи за по-тясно сътрудничество между България, НАТО и Европейския съюз.

„Българският народ е мъдър и винаги усеща фалша в политиката. България е парламентарна република и ни остават 4 години съвместна работа. България е над всичко”, завърши Цветанов.