Може да се направи припокриване между групата, отвлякла Адриан Златков, и начина на действие на „Наглите”, но с детайлите, които са установени вече, ще се стигне до извода, че става дума за друга група, която е сформирана и е създала предпоставки да се прави такова нещо. Това каза в предаването „Лице в лице” председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов.

Той допълни, че това е само хипотеза и не смята, че трябва да се извежда като основна версия.

„Най-важното от тази развръзка е, че Адриан е жив и здрав в добро състояние. Психическата травма ще остави траен белег върху неговото съзнание и неговото близки. Тук трябва да се даде шанс на българската правоохранителна система да си свърши работата”, каза Цветанов.

По думите му в такива ситуации трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва, защото доказателствата трябва да бъдат толкова безспорни, за да са достатъчни като мотиви, за да може съдът да ги реши постоянна мярка.

„Убеден съм, че ще бъде реализирана тази група. Недопустимо е да се връщаме във времена, които смятахме, че вече са забравени и са отминали”, заяви Цветанов.

Спомням си, че когато беше освободен Румен Гунински-син и беше платен откуп, можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме, в рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства и пристъпихме към реализация, допълни той.

Той разказа, че когато е изпаднал в ситуация да има първото отвличане, когато е станал министър на вътрешните работи, му е бил зададен въпрос от журналист дали ще си подаде оставката, ако има още едно отвличане и той е бил готов да я подаде. Тогава обаче са поискали толеранс от обществото за месец-два, за да съберат нужната информация, заяви Цветан Цветанов.

Той подкрепи решението на ръководството на министерството да не се дава информация през времето, в което е бил отвлечен Адриан, защото хората, които са го отвлекли, също следят информациите.

Във връзка с протестите пред Народното събрание днес, Цветанов каза, че няма безгрешно правителство, но изтъкна, че за първото полугодие на тази година растежът е 3,6%, имаме най-ниските нива на безработица и до края на 2017 г. икономически растеж ще бъде над 3,6%.

Той припомни, че правителството е започнало да изплаща по-високи пенсии. "Не е това, което очакват нашите родители, но това са възможностите на нашата държава".

"Започнахме да увеличаваме доходите на българските учители защото знаем, че инвестицията в образованието и възможността да вкараме всички деца, които са извън образователната система, ще даде повече добавена стойност към бъдещето на страната", допълни Цветанов.

"Убеден съм, че към края на мандата средната работна заплата ще бъде 1500 лв., а минималната ще бъде 650 лв. Това са ясни параметри, които ние сме декларирали по време на предизборната си кампания, получили сме вота на доверие от българските избиратели и в момента реализираме тези политики, които са част от управленската програма.

Интересува ни всеки един, който говори каквото и да било, защото знаем, че някой път и в различното мнение може да допринесе, за да има успех в дадената политика", допълни Цветанов и даде за пример предстоящото утре обсъждане във вътрешната комисия във връзка с предстоящия законопроект за частна охранителна дейност.

"Има много различни мнения. На дебата утре ще присъстват народни представители, ще присъстват представители от охранителния бранш, от съответните асоциации, от ръководството на министерството, за да можем действително преди още да сме гледали законопроекта на първо четене да имаме ясни политически ангажименти, че ще направим всичко възможно да постигнем този консенсус, който да не създаде предпоставка за това, че държавата не мисли за охраната и за охранителната дейност в страната. Ние искаме охранителните фирми да бъдат част от това, което прави днес правителството да гарантира сигурността".

Цветанов уточни, че не искат да изземат функции на охранителните фирми:

„Имаше някои упреци, които много внимателно съм ги проследил през всичките тези дни. Дори тези, които изразяваха тези негативни мнения, съм казал днес в администрацията на вътрешната комисия да бъдат поканени утре за тази среща, защото ние трябва да чуем всички мнения, за да можем да вземем правилното решение и законодателството да бъде устойчиво”.