Винаги сме призовали всеки да излезе със собствените си качества и да се борим не с компромати, а с реални политики и послания към българските избиратели. Нека да гледаме напред, нека да гледаме качествата на човека, да не гледаме в биографията и да се замеряме с факти, които не са лицеприятни нито за едните, нито за другите. Това каза в предаването „Лице в лице” зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цвета Караянчева в коментар на взаимните нападки с Реформаторите. Тя допълни, че не е в техен стил да нападат, но, когато ги нападат, не си мълчат.

От тук нататък очаквайте неочакваното, каза още тя.

ГЕРБ няма такава запазена марка да използва черен ПР, но това, което се случва с коалиционните ни партньори… Нямам против да се казва истината, Цачева няма от какво да се притеснява, тя разказа в няколко интервюта своята биография без да скрие някаква подробност”.

Имаме много подготвени хора и на премиера му беше трудно да заложи на един или на друг, защото във всеки един момент всеки е необходим на съответния пост. Но Цецка Цачева се оказа най-подготвена за институцията, която ще оглавява.

ГЕРБ единодушно застават зад кандидатурата и тандемът, който се оформи, е добър – юрист и контраадмирал, който е вещ във външната политика.

В коментар на ниския рейтинг на парламента - институцията, която Цачева ръководи, Караянчева каза, че рейтингът на НС не го прави председателят, а го правят парламентарните групи с поведението си.

Общественото доверие е ключово на тези избори, заяви Караянчева по повод думите на премиера, че, ако на първи тур техните кандидати не получат най-много гласове, ще подаде оставка.

В коментар на острия курс, който ДПС поеха срещу ГЕРБ и предупреждението да не се заиграват с Патриотите по отношение на Закона за бурките, Караянчева заяви, че не се притесняват и че е нормално предизборно ДПС да говорят така.

По думите й законът за бурките е бил полезен.

„Няма български гражданин, който да не е притеснен от тероризма като явление в световен мащаб. Забулените лица будят страх и подозрения”.

Това е и за футболни фенове, това е за забрадки, които покриват лицата, не за такива, които покриват главата. ДПС и ДОСТ станаха по-католици от папата, защото законопроектът беше съгласуван с мюфтийството и те не възразиха, обясни Цвета Караянчева.