COVID епидемията се разраства. Още 2542 души са инфектирани за денонощието. 86% не са били имунизирани, показва Информационният портал.

Анализът на нашия екип въз основа на данните от него сочи, че заради повече болни в „тъмночервената зона“ преминават и областите Видин, Монтана и Сливен.

Други четири - Пазарджик, Разград, Смолян и Хасково, вече са „червената зона“.

Общата заболеваемост се повишава до 385 на 100 000 души, а в болницата в Поморие от днес заработи триажен кабинет за COVID-19. От него пациентите ще бъдат насочвани за изследвания или болнично лечение.

Първите двама пациенти бяха прегледани тази сутрин.

„Няма да се правят само изследвания, но ще се дават и съвети, и ще се определя оптималният режим на лечение на хората с положителен антигенен тест“, обясни д-р Руслан Шейков, завеждащ COVID отделението в МБАЛ-Поморие.

COVID отделението в поморийската болница е едно от най-натоварените в Бургаска област. Обикновено пациентите се хоспитализират с тежки симптоми.

Консултациите по телефона са трудни, както и достъпът до здравна помощ. Затова е решено да се създаде такъв център, съобщи д-р Кирил Хинов, управител на МБАЛ-Поморие.

Триажният център ще приема пациенти и от съседните общини Руен и Несебър.