ЦИК определи окончателния списък на народните представители в 46-ото Народно събрание.

28 са депутатите, които са избрани от два многомандатни района и трябваше в еднодневен срок да декларират кой от двата района избират да представляват. Освободеното място във втория избирателен район ще се запълни от следващия в листата.

Снимка: bTV

От “Има такъв народ“ досегашният председател на парламента Ива Митева ще бъде народен представител от 24 МИР - София, там е заявил, че иска да бъде депутат и проф. Аандрей Чорбанов. Ивайло Вълчев остава депутат от Бургас, Тошко Йорданов ще представлява Пловдив, а Филип Станев 25 МИР - София. Мика Зайкова ще бъде депутат от Смолян.

Снимка: bTV

Десислава Атанасова от ГЕРБ ще бъде народен представител от Русе. Бившият здравен министър Костадин Ангелов е заявил, че ще бъде депутат от Велико Търново. Бившият спортен министър от ГЕРБ Красен Кралев е декларирал, че ще представлява Русе в народното събрание, а доскорошният министър на образованието Красимир Вълчев е избрал Стара Загора.

Снимка: bTV

Лидерът на БСП Корнелия Нинова желае да остане избрана в листата на БСП в 25 МИР –София.

Снимка: bTV


Мустафа Карадайъ от ДПС е заявил, че ще остане депутат от Шумен, Йордан Цонев е избрал да представлява Пазарджик, а Халил Летифов Благоевград.

Снимка: bTV


Христо Иванов от „Демократична България“ избира да бъде народен представител от 25 МИР – София, Антоанета Цонева от 23 МИР – София, а проф. Симидчиев от София – област.

Снимка: bTV

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ ще представлява Благоевград, а адвокат Николай Хаджигенов е избрал да представлява 25 МИР – София.

Снимка: bTV

Депутатите от новото 46-ото Народно събрание ще заседават за първи път на 21 юли.