Последният работен ден от 2012 година се оказа работен полуден. Десетки общински и държавни служби в цялата страна спазиха чиновническата традиция и се разпуснаха още по обед - неприятна изненада за стотици граждани.

В повечето общини днес местни данъци и такси се събираха само до 12-13 часа. Закъснелите - да заповядат догодина. За извинение служи указание на финансовото министерство: в последните 3 работни дни банките да не приемат бюджетни платежни нареждания.

Приключване на деловодната програма, годишно приключване на банковите сметки или инвентаризацията на гишетата - има най-различни причини за въвеждането на предпразнично работно време. Така например гражданите спокойно можеха днес да забравят за архитектурни скици и геодезични справки - подчинените на столичния главен архитект също са отлетели от гишетата.

В Пловдив КАТ обяви край на последния работен ден още по обед, също както и общинските данъчни.

След сигнал на зрител на bTV, че в Дупница паспортното е обявило работно време до обяд, дежурните бяха върнати на работа.

В това време обаче в столицата паспортните служби и КАТ обслужваха както всеки ден.

Последно екип на bTV надникна в Европейския потребителски център, който преди Великден беше пуснал решетка по обяд. Днес той дежуреше до последно.