Продължава издирването на предполагаемия убиец от Костенец. Вече четвърто денонощие няма следа от 43-годишния Стоян Зайков, въпреки мащабната полицейска операция.

Мъжът е заподозрян за убийството на 38-годишната Милена Шишкова, която беше открита в безпомощно състояние, близо до дома ѝ на 10 май сутринта.

Засиленото полицейско присъствие в Костенец и околността остава. Проверени са четири постъпили към 112 сигнала от граждани, които твърдят, че са видели Стоян.

Спецчасти, полиция и жандармерия през нощта са претърсили два адреса в Долна Баня. Предстои да се направят още претърсвания на покрайнините на Костенец.  

„Винаги е по-лесно да се криеш, отколкото да търсиш. Ние трябва да сме прецизни в нашата работа и да анализираме неговото поведение. Той познава местността, като дете се е криел ту, не ползва никаква комуникация, а това затруднява работата ни. Работим по всички версии. Когато нямаме конкретика, трябва да бъдем точни в изграждането и изчистването на всяка една версия”, коментира директорът на ОДМВР – София Николай Спасов.

Това, което се знае за предполагаемия извършител на престъплението е, че е криминално проявен, излежавал е присъда, много добре познава района на Костенец и друг път успешно е успявал да се укрие от органите на реда.

Жертвата е била убита с два изстрела в главата. Когато е била открита от полицаите – тя е била с вързани ръце, а на няколко метра от тялото ѝ униформените намират боеприпаси.

В къщата на жената е проникнато с взлом – прозорецът е отворен с отвертка. Разследващите разкриват, че вътре има следи от сбиване между жената и нейния нападател. На местопрестъплението вече четвърти ден патрулира полицейски екип.

Съседите на издирвания мъж твърдят, че той има опит да се укрива от властите. По думите им, той често се е криел по покривите на обитаеми къщи, като е прекарвал месеци наред в тях.