Четирима полицаи са задържани за подкуп в София. Повдигнато им е обвинение от Софийска градска прокуратура и са задържани за срок до 72 часа.

Двама от задържаните са полицейски служители от столичното Първо районно управление, а другите двама - от КАТ-София.

Те са хванати, след като в четвъртък вечерта са поискали и получили подкуп в размер на 800 лева от спрян за проверка водач на автомобил.

Служителите въвели в заблуждение водача на автомобила, че в направената му проба е установено наличието на алкохол и наркотични вещества.

След подаден сигнал от шофьора, дирекция „Вътрешна сигурност“ - МВР, съвместно със СДВР и Софийската градска прокуратура, провеждат съвместна операция и установяват полицаите.

Срещу полицейските служители е започнала и дисциплинарна проверка.

"Предполагам, че в утрешния ден ще бъдат внесени исканията в съда. Така че - от самото начало заявих, че ще бъда безкомпромисен по отношение на подобни случаи", заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

Вътрешният министър присъства на учредяването на асоциация "Ангели на пътя" от родители на пострадали и загинали при катастрофи деца.

Родителите настояват за адекватни законодателни промени и взаимопомощ.

"Не става дума само за нашите деца. Тези всички деца са и децата на държавата. Тя им даваше пари за детските градини, тя им даваше за училищата, държавата също е инвестирала в нашите деца. И държавата трябва да приеме тези деца като нейни", коментира Йордан Бозуков.