Специализираният съд остави в ареста четирима от задържаните при зрелищните арести в „Слънчев бряг” във вторник.

Те са обвинени за това, че са се занимавали с рекет, трафик на дрога и на хора.

Според прокуратурата лидер на бандата, която действала през последните три години, бил Божидар Георгиев.

Част от обвиняемите притискали туроператори със силови методи да осигуряват клиенти на заведението на Георгиев, а таксиметрови шофьори пък били принуждавани да плащат такса за място пред него – по 4000 лв. на сезон.

Докато съдът решаваше дали да остави четиримата в ареста, те пожелаха да говорят пред bTV. Версията на Иван Терзийски, който има студио за татуировки в Слънчев бряг, е, че не той, а туроператорите го изнудвали.

„Идват в началото на сезона, минават през вървежните заведения, имат собствено заведение. Искат 15% от всеки докаран турист”, казва той. Твърди, че никога не се е занимавал в дрога.

За инцидента, при който беше прострелян Митьо Очите, Терзиев разказва следното:

„Дойде въоръжен... С бронежилетка, с пистолет на кръста, на който му се виждаше дръжката. Влезе напред като разярен бик, дори не ме погледна. Влезе навътре, след няколко секунди се чуха прещраквания и изстрелите...”

По думите на Терзиев той трябвало да организира вечеря между Божидар Георгиев и Митьо Очите, на която двамата да си говорят за бизнес.

Абсолютно нищо няма за паркоместа, добави той.

Вижте още във видеото:

Божидар Георгиев все още е в неизвестност. По неофициална информация друг от издирваните – Данаил Петков, наемателят на заведението, в което стана престрелката, днес е бил арестуван в Испания.