Четири часа продължи дебата по четвъртия вот на недоверие към правителството. Премиерът Бойко Борисов отсъстваше от пленарната зала. Процедурата е заради провал на кабинета "Борисов" в сферата на екологията. Гласуването ще е идната сряда.

В мотивите БСП обявиха, че кабинетът е опасен за България, защото стотици хиляди българи са без вода, а 15 000 умират от мръсен въздух.

„Вот заради провала, който застрашава живот. Имаме безхаберие некадърност и и корупция“, заяви от трибуната на Народното събрание лидерът на БСП – Корнелия Нинова. По думите й кабинетът на Бойко Борисов е риск за България и единственият изход е оставка.

„А защо ръкопляскахте на Корнелия Нинова? С какво е по-различна от мен - депутат, юрист, събира експерти на „Позитано“ и идва тука и чете каквото са й казали. Какво по-различно правя аз?“, попита министърът на екологията Емил Димитров.

ГЕРБ обвиниха БСП, че с вота целят единствено политически дивиденти. И затова ще загубят и следващите избори.

Според ДПС, не е важен аритметични я резултат от гласуването, а поуките от дебата и вота. Затова обявиха, че ще подкрепят БСП.

От „Атака“ изненадващо нападнаха БСП, защото не са ги поканили на консултациите за вота. Хората на Волен Сидеров поискаха от БСП отговори на няколко въпроса, за да решат дали да подкрепят вота. „Воля“ запазиха пълно мълчание.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!