След като Благоевградско беше обявено за червена зона, Петрич е поредната община, която въвежда допълнителни противоепидемични мерки.

На спешно заседание на общинския оперативен щаб са отменени всички прояви, свързани с отбелязването на 108-годишнината от освобождението на града, съобщава БТА. Отменят се масови прояви на открито и закрито, в това число сватби, кръщенета, празненства и състезания.

Отменят се футболни срещи в града и се затваря тренировъчният процес на двете спортни зали в Петрич. Затварят се и пенсионерските клубове, а контролът по изпълнение на противоепидемичните мерки се засилва. 

Броят на заразените в областта се увеличава, а обстановката във филиал Петрич на „Югозападна болница“ е усложнена. В рамките на две седмици новорегистрираните случаи на коронавирус са 61. Само за два дни - 19 и 20 октомври, случаите са 24.

Настанени за лечение с COVID-19 в града са общо 42 пациенти, като четирима от тях са интубирани. Трима са положителните за коронавирус лекари от лечебното заведение.