Карикатуристът Чавдар Николов, чиито творби бяха свалени от платформата за видеосподеляне Vbox7, а после нейният собственик даде непоследователни обяснения за станалото, заяви, че е приключил отношенията си с телевизията, за която досега работеше.

„Фактите са, че с „Нова” ние водихме разговори тази седмица, но тези разговори не ме убедиха, че те имат желание да бъдат изчистени нещата”, каза Николов пред сайта Terminal3.bg, за който ще работи в бъдеще.

„Мисля, че приключихме с тези разговори, защото липсата на позиция по отношение на интригите на премиера, липсата на допълнителни обяснения по отношение на това, което се случи – всичко това се проточи твърде дълго във времето и няма смисъл аз да стоя в едни очаквания, без нищо конкретно да се случва всъщност”, добави той.

В началото на седмицата премиерът Бойко Борисов заяви, че скандалът със свалените творби се е отразил благоприятно на художника, защото му е помогнал да получи нов договор за 4700 лв. и вече вземал повече от самия министър-председател.

На това Николов реагира с карикатура, която качи във фейсбук профила си:

„Той каза за някакъв договор. „Нова” не взеха отношение по това, защото нито има такава сума, нито има такъв договор. Аз взех отношение като реагирах с карикатура. За съжаление всичко това остави впечатление за едно много неприятно желание на премиера да парира един карикатурист, като обяснява на по-семплите хора в обществото, че няма как някой със свободна воля и съвестта си, да речем, да го критикува така, а на карикатуриста винаги му плащат.

Аз в първия момент се чувствах огорчен от това, което се случи, но в същото време и много очарован от тази подкрепа, която получих”, каза още художникът.