Частичното бедствено положение в Пловдивско е в сила и днес. То беше обявено вчера заради преливането на река Чая и образували се свлачища. 

Преливането на река Чая заради проливните дъждове наводни земеделски земи в община Садово. Заради поредното наводняване на земите земеделци излязоха на протест вчера и затвориха международния път за Свиленград.

Освен наводнените участъци има и пропадане на пътя за село Добралък в община Куклен. Към момента то е откъснато от света.

Три пропадания на пътя има между селата Яворово и Добралък. Пътният участък между Катуница и Ягодово също е опасен в момента – заради скъсана дига, втори път за един месец, са залети около 400 декара земеделска земя. В момента в засегнатите места работи тежка техника, като целта е незабавно възстановяване на дигата в района на село Катуница.

Иначе вчера огромно свлачище затвори главния път между Пловдив и Смолян.

Образува се километрична опашка от автомобили, които чакаха с часове, докато техниката разчисти пътя. Движението вече е възстановено и в двете платна, но в следващите дни предстои обрушване на ската от алпинисти, тъй като все още съществува опасност от падане на нови скални маси.