Случаят с Иванка Ройдова е изключително несериозен, но придоби гласност в обществото и медиите. Една нормална жена не може да иска такова убийство - по Гергьовден с децата. В България няма кой да извърши такова убийство. Това каза в предаването „Тази събота” частният детектив Марин Маринов.

Иванка Ройдова беше арестувана за планиране на убийството на брат си и целия му род, заради наследство от 4,5 млн. долара.

Маринов каза, че тя е наела американски детективи, за да проверяват имуществото на починалия й баща.

„И ние имаме такива поръчки, когато искат да проверяваме имуществото на човека, обстоятелствата при които е починал. Тя е правила проучвания и от там излиза, може би тя е твърдяла за такава сума. Той е бил сериозен предприемач, известен в българската диаспора, достатъчно е популярен да се знае какво става с него.

Може да намери кой да го отвлече, да подпише нещо, нямайте голямо доверие към това, което твърди полицията”, каза детективът и допълни:

„Притеснява ме фактът, че при такова сериозно напрежение с бежанците, те внедряват агент под прикритие на ДАНС, който да разкрие такова убийство, което практически е несериозно. Това трябва да е сериозен садист, който да убива деца. Вижте, че парите отиват при някаква друга жена...

Това въобще не е план и тя наистина трябва да бъде освидетелствана, смята детективът и допълни, че лакомията е много сериозен мотив”.

Сериозните криминалисти и психолози твърдят, че във всеки един от нас се крие масов убиец. Тук е въпросът да има мотив, да попадне в такава обстановка, че да се прояви това зло, коментира още Маринов. На въпрос какво би направил той, ако трябваше да разследва този случай, детективът отговори:

„Първо щях да видя наистина ли е търсила и е попаднала на този човек под прикритие и тогава щях да преценя...за мен това е нереално. Това е в нейна защита. Самият брат твърди, че няма причина тя да го иска това нещо. Парите ги няма, при друг човек са. Бих тръгнал от там защо е изтекла такава информация”.