И до края на деня ще остане предимно облачно. Предимно в Западна и Централна България на места ще вали. Ще духа по-често слаб до умерен вятър. В Северозападна България вятърът ще бъде от северозапад, в Североизточна - от североизток. Вятърът ще бъде студен. С него ще продължи да прониква по-студен въздух.

Максималните температури ще бъдат между 15° и 20°.

И над планините ще остане предимно облачно. На много места в масивите на Западна и Централна България ще вали.

Над около 2100 метра валежите ще бъдат от сняг. Ще бъде ветровито. Ще духа умерен, по високите и открити части и силен, вятър от изток-североизток.

В Испания все още и днес ще има места с валежи. В Италия, особено в южните райони, предстоят силни гръмотевични бури и дъждове. И в Гърция също днес привечер и утре на много места ще вали и ще гърми.

В България и утре по-плътни ще бъдат облаците над Западна и Централна България. На места отново ще вали. Ще духа слаб вятър. В Източна България ще бъде ветровито, с умерен североизточен вятър. С него температурите още малко ще се понижат. Дневните стойности утре ще бъдат между 14° и 19°.

През следващите дни често ще виждаме Слънцето, но вятърът ще бъде студен. В четврътък ни чака ново застудяване - рязко. Дневните стойности ще бъдат около 10 градуса. В петък сутринта е възможно да има и температури под нулата.