С музика по време на извънредното положение. Центърът и квартали на столицата се огласят от концерти за повдигане на духа в пандемията.

Когато покривът е сцена, а публиката - от пожарникари и минувачи. Мощният глас на Янка Рупника зарадва всички в центъра на София.

82-годишната народната певица се включи в инициативата "Отворете вашите прозорци", организирана от Червената къща, и пожела здраве на работещите на първа линия лекари и сили на реда.

А в друга част на София всяка вечер, точно в 19 ч., музика и песни огласят района на Военномедицинската академия.

На 26 години, маркетинг специалист, вдъхновена от силата на италианците, Надежда решава да изпълни любимите си български песни. И с тях тя иска да донесе надежда на всички в трудните времена.

„Заложих на българска музика, защото много харесвам българските песни, както по-старите естрадни, така и новите. Мислех, че ще се зарадват няколко души, близките ми, а след второто изпълнение имаше такава вълна от реакции, че аз наистина не можех да повярвам, че се случва. Предимно ми казваха да продължавам да пея и да не спирам, а аз не пея добре“, сподели Надежда Сивова.