Днешният вот се провежда в условията на COVID, социално-икономическа и здравна криза.

За равносметката на щетите от удара на коронавируса, прогноза за финансовия ресурс, с който ще разполага в мандата си новата власт и курса към еврозоната, който вероятно ще продължи. Специални гости на изборното студио на bTV са Петър Ганев от Института за пазарна икономика, икономическият съветник в КТ "Подкрепа" Ваня Григорова и Ричард Алибегов, председател на Асоциацията на заведенията.

„Не съм убеден, че здравната и социално-икономическата криза предопределиха вота. Може би той е резултат от процеси, които тръгнаха преди двете“, заяви Ганев.

Според Алибегов хората в ресторантьорския бранш са имали изключително тежка година.

„Не знам колко от тях ще оцелеят, ако ластикът „отваряне-затваряне“ продължи още дълго време“, добави той.

Според Григорова възстановителният план на ЕК за COVID кризата, който върви ръка за ръка с изпълняването на целите на „Зелената сделка“ няма да бъде „спасителна лодка“ за България.

„Това, за което настоява ЕК, е квалификация и преквалификация в никой не знае какво, настоява за публично-частни партньорства, т.е. за наливане на още пари в частния сектор. Същият сектор, който би трябвало да работи на чист пазарен принцип и да съществува, когато има смисъл до него“, добави тя.

 

 

 

 

 

 

 

 

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!