Хората, чиито къщи пострадаха от ураганния вятър в Смолян, вече имат покрив над главите си. Работата по възстановяване на щетите продължава.

Повече от 20 дни след бедствието къщите на Георги и Росица вече имат покрив. Георги взел три хиляди лева заем, за да купи материали, а на бригадата ще плаща накрая. Очаква всичко да му струва над 15 хиляди.

"Да ви кажа не беше лесно, но в такъв момент човек намира сили, дето се казва и с Божията помощ и хубава бригада, на която съм много благодарен, много работливи и съвестни момчета, взеха присърце нещата, направиха го качествено и бързо", казва Георги Семерджиев, Смолян.

Голям местен предприемач се захванал с възстановяването на дома на Росица.

„И ни попита имаме ли нужда от помощ, да ни праща ли бригада за чистене, ние му казахме ,че по-добре да прати бригада за покрива. И той се отзова веднага“, споделя Росица Кънчева, Смолян.

Хората още преживяват ужаса. 

"Ами, още не мога, не мога да спя, то защото се притеснявам каква ще бъде сумата, ще можем ли да се справим", казва Росица.

„Както казват хората, времето лекува. Най-важното е, че няма загуба на човешки живот“, споделя Георги Семерджиев, Смолян.

Все още от Община Смолян и Общинският съвет не са отпуснати средства на пострадалите семейства.

Застраховката на къщата, която има семейството на Росица, ще им бъде в голяма помощ. За нея внесли еднократно само 36 лв.

Вятърът на 13 октомври в Смолян повреди три къщи и един магазин. Имаше смачкани автомобили и повалени дървета.