Специална вечер в Народния театър. Лили Иванова излезе на голямата сцена за своя бутиков концерт. 800 души имат възможността да гледат на живо спектакъла, чиито билети достигнаха до 500 лева.

Много специални гости пристигнаха на събитието. Специално за него дойде принц Кирил, който съпровожда майка си царица Маргарита.

Събитието уважи президентството в лицето на Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България. Държавните глави Росен Плевнелиев и Георги Първанов също дойдоха. Посланиците на Швеция, Испания, Украйна и Русия са в публиката.

Председателят на парламента Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, лидерите на ГЕРБ, на БСП, на ДПС, на ПП, на "Възраждане" са в залата. Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган също уважи Лили Иванова. И още - Йордан Цонев, Десислава Атанасова, Соломон Паси.

Представители на интелектуалния и артистичния елит на страната също пристигнаха. Сред тях са председателят на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев, музикалните изпълнители Васил Петров, Михаела Маринова, Кристина Димитрова, Братя Аргирови, Богдана Карадочева и Стефан Димитров, поетът Александър Петров, актрисата Нона Йотова.

Сред гостите, които поздравиха примата на българската естрада бяха легендата Богдана Карадочева, поп звездата Михаела Маринова, певицата Кристина Димитрова и поетът Александър Петров.

Концертът днес е специален и с представянето на книгата на гранд дамата в българската музика - "Лили Иванова. Моят личен дневник". Неин редактор е журналистът Валерия Велева.

„Дневници на Лили са нейната философия за живота, а тя е здраво стъпила на земята. - Философията за Бог, за родина, за отечество, за любовта, за предателството, за омразата“, коментира Велева.

Освен със своите специални гости, концертът в Народния театър е важен за Лили Иванова и музикантите от "Ли Оркестра", тъй като е част от националното турне, за което има още 13 дати.