Софийският районен съд задържа под стража бащата на футболиста от ЦСКА Георги Йомов. Той и братът на Йомов бяха задържани заради стрелбата на бензиностанция, при която двама души бяха ранени. Йомов-старши е обвинен в закана за убийство и хулигански действия. 

Според Софийския районен съд засега обвиненията срещу Цецко Йомов са две. На този етап се знае, че „обвиняемият е стрелял на оживено място и е причинил страх на много хора“. След стрелбата той веднага е напуснал мястото на престъплението и не е оказал помощ на потърпевшите. 

Според обвинението разследването е още в началото и на този етап не може да се докаже дали Цецко Йомов е започнал нападението. Според защитата има видео данни, че братята Тодор и Георги Йомови са бити от обявените за жертви мъже. 

„Има видеозаписи, иззети, от които е видно кой започва нападението и кои са лицата, които са бити“, съобщи адв. Марияна Тодорова. 

Тя допълни, че записите са в полицията, не е направена експертиза или е дадена за експертиза, която не е готова.

Цецко Йомов отказа коментар. Защитата ще обжалва наложената мярка за неотклонение другия четвъртък в Софийски градски съд.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!