Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от правосъдния министър Данаил Кирилов отнемане на българско гражданство на четирима души, съобщиха от прокуратурата=

Във Върховната касационна прокуратура постъпили сигнали от ДАНС за допуснати нарушения в хода на процедурата по придобиване на гражданство, както и за неизпълнение на задълженията за поддържане на направени инвестиции, станали основание за получаване на българско гражданство. 

Иска се отнемане на гражданството за руснака Сергей Олегович Дружинин, придобил гражданство. За него е установено, че молбата му не е регистрирана в Министерството на правосъдието. При огледа у тях е открит фалшив печат на Министерството на транспорта. 

Същите са основанията при Каир Закирович Рахимов от Казахстан, придобил българско гражданство отново 2011 г. И в неговия дом са намерени документи с невярно съдържание. 

Цацаров предлага да бъде отнето даденото през 2016 година гражданство на руснака Владислав Леонидович Левицкий, защото не е поддържана инвестицията, станала основание да го получи поне в минималния законов срок от две години.

Същата е причината и за Галина Олеговна Улютина.