Дрогиран водач без книжка обърна микробус с нелегални мигранти край река Ропотамо. Осем от чужденците пострадаха. Микробусът с 34 нелегални мигранти катастрофира на пътя между селата Ясна поляна и Веселие.

Шофьорът е дал положителна проба за амфетамини, предаде кореспондентът на bTV.

Един от пострадалите е непълнолетният Захидля. Приет с контузии на корема и гърдите. На български обяснява маршрута, по който се движат и колко е платил на трафикантите: "България, Сърбия, Германия, Франция. Хиляда, две хиляди, три хиляди евро".

Шофьорът на микробуса е 48-годишен неправоспособен водач от врачанското село Габаре. Дал е положителна проба за амфетамин. Микробусът е на софийска фирма.

Собственикът на микробуса Николай Дервишев заяви, че превозното средство е на съпругата му и го дават под наем.

Над 20 нелегални мигранти задържа и полицията в Казанлък тази нощ. Движили се по Подбалканския път София - Бургас на разклона за гр. Мъглиж, където и най-вероятно са изоставени от каналджията. Друга група беше арестувана и край София.

Няма увеличение на мигрантския натиск, става ясно от данните на МВР на база седмичен анализ. Предприетите мерки няма да се отхлабват, а дори ще се наложи да се направят някои промени, заяви вътрешният министър.

„Ще бъде от съществено значение временното съоръжение с Турция, оттам е по трудно, за да може да се отстоява недопускането им, но трябва да сме честни, не можем на 100% да кажем, че спираме натиск, то е по цялата линия, да не говорим, че и през гръцка територия навлизат  у нас“, заяви Бойко Рашков.

Ако натискът се засили, в охраната ще бъдат включени и части на Министерството на отбраната.