Пориви на вятъра до 80-90 км/ч започнаха да създават проблеми с движението в някои части на страната, съобщава БТА.

Камион е аварирал на етапна връзка на автомагистрала "Хемус" в посока Варна край Шумен заради силен вятър, съобщиха от ОДМВР. "Пътна полиция" пренасочва движението през село Мадара, по стария път за морската ни столица.

Истинска пясъчна буря затрудняваше движението в целия регион.

Движението е затруднено и на входа за Нови пазар, където заради силния вятър е паднала топола. Дърво е блокирало и пътя Шумен - Велики Преслав, на разклона за село Хан Крум, допълват от пресцентъра на шуменската полиция.

Силният вятър предизвика спиране на електрозахранването и изкорени дървета в района на Видин, предаде "Фокус". Сутринта дърво е било изкоренено пред един от хранителните магазини във Видин. В центъра на града вятърът е изкоренил бор, който е паднал без да причини щети. Сухи клони от дървета са изпопадали и по пътищата в областта.

Без ток в продължение на часове бяха живеещите в град Дунавци.

В Ловеч скоростта на вятъра е достигнала 22 метра в секунда, което е 79 км в час, предаде БТА.

От областната дирекция на МВР в града информираха, че са получени около 15 сигнала от цялата област, свързани с паднали дървета и клони по общинската и републиканската пътна мрежа от бурния вятър. Няма данни за пострадали хора или сериозни материални щети.

В Търговище поривите на вятъра достигнаха 20 метра в секунда, т.е. около 70 км/ч.

В Сливен скоростта му е достигнала близо 90 км/ч.

Зрители съобщават за силен вятър и във Варна и Разград.

На този етап няма официална информация за още щети или пострадали.

Предупрежденията за силен и бурен вятър остават в сила до полунощ.