Аварийните екипи на Столичната община реагираха на вълна от сигнали за паднали дървета, наводнени подлези и улици, и прекъснато електричество.

Бурята събори дървета и потопи улици и подлези, предизвика хаос в придвижването и на превозните средства и на пешеходците.

Най-затруднено беше движението в района на „Лъвов мост“, където подлезът в посока „Константин Величков“ беше затворен, поради покаченото ниво на Владайската река.

52 сигнала за завирявания са получени от Столична община, причинени от силната буря в София този следобед.

Шест екипа на пожарната до момента са отработили 20 сигнала за завирявания. Получени са пет сигнала за паднали клони, които се разчистват от екипи на дирекции „Зелена система“ и „Аварийна помощ и превенция“.

По данни на Националния институт по метеорология и хидрология по време на бурята на територията на града са паднали средно 30 л/кв. м. Нивата на всички язовири на територията на Столична община са в норма. Нивата на реките, които преминават през територията на града също са в норма и няма опасност от преливане.

Възстановено е движението на трамвайни линии №6 и 10. Временно е променен маршрута на линия 77 в посока към „Красна поляна“.

Остава натоварено движението по следните булеварди бул. „Сливница“, бул. „Васил Левски“, бул. „Данаил Николаев“, бул. „Кн. Мария Луиза“, бул. „Опълченска“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Пиротска“, бул. „Шипченски проход“, бул. „Михай Еминеску“ и бул. „Ал. Малинов“.