Има седем класирани оферти за доставка на синьо гориво за нашата страна. Това става ясно от публикация на сайта на „Булгаргаз“.

Снимка: btvnovinite.bg

„На 26 април „Булгаргаз“ отправи писмено искане до търговци на природен газ за предоставяне на оферти за доставка на количества природен газ до края на месеците април и май. Запитвания за обеми, необходими да задоволят потреблението на българския потребител, след преустановяване на тези по дългосрочния договор с „Газпром експорт", бяха изпратени до 12 активни търговци на пазара в България и съседните държави“, пише в съобщението  на дружеството.

Снимка: btvnovinite.bg

„В предоставения от „Булгаргаз" срок, част от поканените компании информираха, че нямат възможност да предоставят предложения. Класирани бяха седем оферти от трима доставчици при критерий „най-ниска доставна цена", съобщават от „Булгаргаз“.

Снимка: btvnovinite.bg

„Класирането е извършено съгласно условията на „Булгаргаз", с цел изпълнение на заявки от българските клиенти за месец май и гарантиране сигурността и непрекъснатостта на доставките“, отбелязват от дружеството.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!