Ценко Чоков - скандално известният бивш кмет на село Галиче, заснет да вечеря в столичен ресторант вместо да изтърпява мярката си за неотклонение на софийския си адрес, прие екип на bTV в очакване на съдебното решение дали се връща в килията.

Чоков твърди, че охранители на заместник-главният прокурор Иван Гешев са авторите на снимките.

Бившият кмет имал жилището в София отдавна, но не го използвал преди да остане в него под домашен арест. „Аз се разхождам навън, когато имам разрешение от съдиите по делото, иначе не бих си позволил”, категорично заявява нашият домакин.

Чоков ни показва определението на съда, което му позволява да напусне адреса си на 17, 19 и 20 декември за преглед при зъболекар. Ограничения по кое време и за колко дълго може да е навън няма описани. Тъкмо на 17-ти след прегледа, на връщане от зъболекаря със свои познати Чоков отива в заведението, където е сниман.

Снимка: bTV

„Като отидеш на зъболекар час и половина преди това не трябва да ядеш, час и половина след това – пак. Аз съм диабетик, какво престъпно, че съм бил там да си взема храна за 10 минути – толкова съм бил там, 10 минути. Ако е престъпление, че съм решил да хапна за 2 минути като човек, нека да ме затворят, ако е престъпление, че ми се подобрява здравословното състояние и вече мога да ходя, нека да ме затворят. Аз не виждам в това престъпление”, недоволства Чоков.

Снимка: bTV

Кой е направил снимките в заведението? „Там, където бях седнал аз, имаше само една маса с двама здрави мъже. Личи си, че работят нещо в сферата като охранители. През цялото време телефоните им бяха насочени към мен: говорят си и ме снимат”.

Снимка: bTV

Чоков попитал сервитьора какви са тези клиенти. „Като донесоха платото, вика: „Това е охраната на г-н Гешев”. Аз не съм видял г-н Гешев, не мога да кажа, бях с гръб към заведението, дали е бил там, дали не е бил – не мога да кажа. Щом охраната му беше там, те трябва да пазят някой”.

След като Ценко Чоков разбира, че го снимат, той също прави снимки на фотографите си. Изпратихме  официално писмо до прокуратурата, с което питаме дали тези мъже наистина са охранители на зам.-главният прокурор Иван Гешев. И очакваме отговор.

Какви интереси на властта смята, че е засегнал Ценко Чоков и кои високопоставени политици са търсили контакт с него? Цялото интервю на Мария Цънцарова очаквайте утре в "Тази сутрин"