Ново отличие получи bTV Radio. Столичната библиотека награди медията за популяризиране на културното наследство сред младите. Наградата приеха продуцентът Жени Марчева и водещият Георги Митов

bTV Radio е сред медиите, които най-ярко представят книжовното наследство, дигиталните ресурси и културните събития през 2021 г. на седмите "Годишни награди" на Столичната библиотека.

Снимка: btvnovinite.bg

„За bTV Radio е чест да получи тази висока награда, защото през годините винаги сме подкрепяли и грамотността, и просвещението. Винаги съм вярвала, че една медия е толкова голяма, колкото са големи целите и каузите, които тя подкрепя“, коментира Жени Марчева.

Журналистът и продуцент Георги Тошев бе отличен като "Най-четен биографичен автор на годината".

„Това е признание не за моя труд само и за издателите, а това е признание за таланта на личностите, за които пиша. Дълги години жанрът биография беше пренебрегван. Днес хората четат много биографични книги, защото това са късчета история“, сподели Георги Тошев.

Снимка: btvnovinite.bg

„Писател на годината" е Георги Господинов. Награди има и в категориите „Най-четени - поет и автор на детска литература”, както и „Читател на годината". Отличените автори ще дарят свои книги с автографи за най-новия филиал на Столична библиотека в „Овча купел“.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!